Docent: Elvis Sergo

Lesdagen: Woensdag ( Andere dagen in overleg )
Locatie: Basisschool De BOE
 

Elvis Sergo heeft z'n naam weliswaar te danken aan de beroemde en beruchte Koning van de Rock'n'Roll, maar zijn muzikale loopbaan is vooral ontsproten uit zijn voorliefde voor het elektronisch orgel en met name voor het befaamde Hammondorgel.

Hammond orgel
Na ongeveer zeven jaar privéles genoten te hebben van Harry Klompé, kon hij zich opgeven voor de vakstudie Elektronisch Orgel Lichte Muziek aan het conservatorium van Alkmaar. Daar had hij les van Peter Rijs. In die 5 jaar heeft hij zich zeer bekwaamd in het Jazz & Latin idioom. Al in het eerste jaar stapte hij over op het Hammondorgel, waarop hij zich specialiseerde in het spelen van de baspartijen met de voeten. Deze specialisatie heeft hij verder weten te ontwikkelen in Enschede bij John Hondorp, tijdens zijn studie uitvoerend musicus.

Andere toetsinstrumenten
Met piano en keyboard als bijvak heeft hij een breed muzikaal raakvlak weten te ontwikkelen voor zowel zijn uitvoerende praktijk als voor zijn lespraktijk. Hierbij heeft hij les genoten van Nol Sicking, die op het gebied van jazz veel heeft kunnen toevoegen aan zijn ontwikkeling als jazz-musicus.

De lessen
Leerlingen met een uitgesproken voorkeur voor keyboard of zelfs hammondorgel, kunnen makkelijk bij Elvis terecht. Daarom heeft hij, speciaal voor leerlingen, een breed scala aan bladmuziek voor piano, keyboard en hammondorgel uitgewerkt in de stijlen pop, rock, dance, kinderliedjes & smartlappen. Voor ieder is er wat wils!! Met zijn jarenlange les ervaring en een nog langere podiumervaring kan hij elke leerling goed bedienen met praktische tips en goed lesmateriaal.

Veel ervaring
Elvis heeft in zijn muzikale loopbaan gespeeld met : John Engels, Fred Leeflang (beiden corifeën in de Jazz wereld) en met Ana Popovic & Big Jay McNeely getoerd in Nederland & Europa. Hij heeft meegedaan aan de Dutch Jazz Competition en het Yamaha Keyboard & Electone Festival.
Momenteel is Elvis als musicus vooral actief op het Hammond-orgel met groepen als Trinity - Hammond Bebop, Buro Soul Jazz en Entoto Band.

Website:
elvissergo.com
facebook.com/elvissergohammond
vimeo.com/elvissergo

Heeft u nog specifieke vragen over de les inhoud of het instrument Keyboard dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Elvis benaderen.