Docent: Suzanne van Lier

Lesdagen: Woensdag
Locatie: Basisschool Het Gein

 

Suzanne van Lier studeerde cello aan het conservatorium van Hilversum bij Henk Lambooij en Pieter Wispelwey. Zij rondde haar studie af bij Lucia Zwart in 1996. Zij speelde regelmatig in verschillende begeleidingsorkesten en kamermuziekensembles.

In 1997 richtte zij, samen met Saskia Kenbeek, de docententak van de Stichting Muziek op Maat op. Naast haar werk als cellodocente is Suzanne ook werkzaam in het basisonderwijs als intern begeleidster en remedial teacher.

Al sinds haar studie geeft Suzanne les aan kinderen en volwassenen en heeft dus inmiddels al veel ervaring in het lesgeven. De lessen worden zowel individueel als (indien gewenst) in kleine groepjes gegeven. In dat geval werkt Suzanne veel met overlappende lessen waarbij beide leerlingen een deel van de les individueel les hebben en een deel gezamenlijk. Samenspelen is een belangrijk aspect in de lessen en zo mogelijk wordt er ook samengespeeld met andere instrumentalisten.

Strijkinstrumenten, en natuurlijk ook celli, worden gemaakt in verschillende (kinder)maten. Hierdoor is het mogelijk om al op zeer jonge leeftijd met cello spelen te beginnen. Voor de meeste kinderen is ongeveer 7 jaar een goede leeftijd om met cello spelen te beginnen. Later kan natuurlijk altijd. Je bent nooit te oud om te beginnen!!! 

Heeft u nog specifieke vragen over de les inhoud of het instrument Cello dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Suzanne benaderen.