Docent: Purcell de Noten

Lesdagen: Woensdag
Locatie: Basisschool Het Gein

 

Mijn naam is Purcell de Noten en ik ben docent (Bas)klarinet en saxofoon bij Muziekles op Maat. Op 9 jarige leeftijd ben ik begonnen met klarinet spelen op de Muziekschool Amsterdam en nooit meer gestopt. Het geluid van de klarinet spreekt mij erg aan en je kan er verschillende stijlen muziek op spelen. Wat ik zo interessant vind is dat de klarinet er in verschillende soorten en maten zijn. De meest voorkomende klarinet is de Bes-klarinet. Maar het geluid van de Basklarinet met zijn lage warme klanken vind ik ook erg mooi. Omdat ik muziek maken zo leuk vond, heb ik ook nog saxofoon leren spelen omdat ik het een heel stoer instrument vond.

Mijn hobby is uitgegroeid tot mijn grootste passie voor muziek. Dat was mijn reden om te gaan studeren aan het Conservatorium. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb! Tijdens mijn studie heb ik mij veel bezig gehouden met muziekeducatie, kamermuziek en het solo en- orkest repertoire voor klarinet en basklarinet. Tijdens mijn studie ben ik steeds meer les gaan geven en heb ik in verschillende orkesten mogen spelen in de mooiste concertzalen in binnen en- buiten land.
Inmiddels ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht HKU (bachelor) en het Prins Claus Conservatorium in Groningen (Master). Als professioneel musicus en docent heb ik al veel ervaring opgedaan. Samenspelen met andere zoals in orkesten en ensembles vind ik bijzonder om te doen. Ik haal er veel energie en inspiratie uit; je leert van elkaar, je leert met elkaar communiceren en je respecteert elkaar. Daarom komt samenspel veel voor in mijn lessen omdat ik het ook belangrijk vind dat mijn leerlingen leren samen muziek te maken.

Als beginner leer je in mijn lessen de basis zoals noten lezen en schrijven, muziektermen, het technische aspect van klarinet/saxofoon spelen en natuurlijk veel muziek maken op een spelende manier. Speel je al langer klarinet of saxofoon en zou je graag meer willen leren en beter willen worden, dan kan ik je daarmee verder helpen.

Heeft u nog specifieke vragen over de les inhoud of het instrument Klarinet dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Purcell benaderen.