Dirigent: Harriet Wams

Lesdagen: Maandag
Locatie: Basisschool Het Gein 

 

Het koor Zingen in Gein is in 1993 begonnen toen een groepje buurtbewoners bij elkaar kwam om te zingen en wordt sinds de oprichting gedirigeerd door onze enthousiaste, veelzijdige dirigente Harriet Wams. In 1995 werd de Stichting Muziek op Maat opgericht en  werd begonnen met individuele muzieklessen voor kinderen en volwassenen door bevoegde docenten.

Het koor is gestart als vierstemmig koor. De intentie was en is: zingen voor je plezier in je eigen wijk. Zingen in Gein is dus een echt buurtkoor. Na het vertrek van de laatste mannen besloten we verder te gaan als vrouwenkoor. Ons repertoire bestaat uit wereldmuziek, liedjes uit de Renaissance, maar ook pop. We zingen o.a.  Russisch, Italiaans, Frans, Engels, Duits en Nederlands. Ook wat zwaardere stukken van componisten zoals Badings, Mendelssohn, Mozart. Ons koor telt momenteel 20 vrouwen. We zingen serieus, maar lachen heel veel.

We treden jaarlijks op, zoals op korendagen in o.a. Paradiso en Monnickendam. Dit zijn maar korte optredens, maar wij geven ook jaarlijks een concert waarbij wij meer tijd hebben om ons repertoire ten gehore te brengen. We repeteren elke maandagavond (schoolvakanties uitgezonderd) van 20.00 uur tot 22.00 uur in basisschool Het Gein, Corn.Aarnoutsstraat 80 in Amsterdam Gaasperdam. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, en we hebben op dit moment grote behoefte aan (lage) alten.
Je bent van harte welkom op een (gratis) proef-repetitie.

Heeft u nog specifieke vragen over de les inhoud dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Rina Madiol benaderen.