Docent: Maiko Jono

Lesdagen: In overleg
Locatie: Bij docent

 

Maiko Jono geeft sinds 1995 pianoles, zowel aan volwassenen, maar vooral aan kinderen. Daar ligt ook haar hart. Het begon in amsterdam zuid-oost toen haar oudste, nu 14-jarige zoon op basisschool Gein zat. Maiko was een heel actieve vrijwilligster op die school, zij organiseerde belangeloos ritmieklessen. Maar al gauw kwamen er klasgenootjes van haar zoon bij haar thuis om priveles te krijgen . Of zij gaf ook bij hen thuis les.

Sindsdien is haar clientèle gegroeid en heeft zij via mond op mond reclame ook een aantal leerlingen in Muiderberg.
Haar oudste leerling is een dame van 82 jaar en haar jongste leerling is inmiddels 7 jaar, maar komt al een jaar bij haar op pianoles.
Maiko Jono is geboren en getogen in Japan. Vanaf haar derde jaar kreeg zij al pianoles van haar moeder die een muziekschool leidde.

Na haar studie op het conservatorium in Tokio, kwam zij in Amsterdam terecht en studeerde op het Sweelinck conservatorium af als docent piano bij Willem Brons. Tussentijds is zij steeds teruggegaan naar Japan om les te geven op de muziekschool van haar moeder.
Ook zette zij dan samen met haar moeder projecten op om kinderen te laten spelen in orkesten.

Twee van haar leerlingen zeggen dit over haar:
Brandon, haar jongste leerling, op de vraag wat hij het leukste vindt van pianoles: “dat ik heel moeilijke lessen krijg en dat ik nu met 2 handen kan spelen” En daarna verontwaardigd op de vraag of zij een strenge juf is: “Maiko is helemaal niet streng, zij is een heel lieve juf”.

Magosja , moeder van een 16-jarige dochter die nu al 4 jaar les krijgt van Maiko, maar er niet over denkt om te stoppen: “Ze geeft heel goed les als basis, En toen ze merkte dat het enthousiasme begon te tanen, mocht mijn dochter zelf iets aangeven en Maiko zorgt er dan voor dat ze die melodie leert spelen. Onze dochter heeft daar zoveel plezier in dat we nu ook een piano hebben gekocht. Voor die tijd speelde ze op een keyboard. En ik wilde toen ook zelf les krijgen. Het gaat goed. Ik verheug me iedere keer weer op Maiko’s komst”.

Heeft u nog specifieke vragen over de les inhoud of het instrument Piano dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Maiko benaderen.