Docent: Nienke Lootsma

Lesdagen: Dinsdag
Locatie: In overleg op Prive locatie

 

Nienke groeide op in Zeist,waar ze vioollessen volgde op de  muziekschool. In 1972 begon ze met haar conservatoriumopleiding viool aan het Amsterdamse Muzieklyceum (nu Conservatorium van Amsterdam). Ze studeerde bij Davina van Wely.

In 1979 studeerde ze af als docent en uitvoerend musicus. Als eerste in Nederland had ze wereldmuziek in haar eindexamenprogramma. Na het conservatorium specialiseerde ze zich verder in met name Balkanmuziek en Scandinavische muziek. Met diverse ensembles trad ze veel op, ook in het buitenland, o.a. Portugal, Noorwegen, Israël, USA en Trinidad.

Al tijdens haar opleiding begon ze met lesgeven. Sinds 1980 is ze verbonden aan de muziekschool in Amsterdam Noord; aanvankelijk alleen als viooldocent, later ook als dirigent van diverse ensembles. Nienke geeft individuele lessen van minimaal 45 minuten en samenspel is een belangrijk onderdeel van de lessen. Er wordt erg verschillend gedacht over de ideale leeftijd waarop iemand met vioolspelen zou moeten beginnen.  In de praktijk blijkt dat 7 jaar (groep 4 van de basisschool) een heel geschikte leeftijd is. Minstens 2 keer per jaar treden de vioolleerlingen op voor publiek.

Heeft u nog specifieke vragen over de les inhoud of het instrument Viool dan kunt u via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Nienke benaderen.